Over mij

Waar mijn visie begint vraagt de reis ernaar toe om constante koerswijziging. Mee gaan op de golven, inhaken op de kansen die voorbij komen en niet bang zijn de wal uit 't oog te verliezen. Want met de juiste wind in de rug komt het land weer in zicht.

 

Bijna 40 jaar geleden zag ik als tweede dochter in een warm gezin het levenslicht. Zoals een ieder had ik daar geen enkele invloed op en totaal geen zeggenschap in welk nest ik terecht ben gekomen. Onze ouders hebben ons altijd gestimuleerd en de ruimte gegeven om onze eigen mening te vormen. En ja...ook daar hadden ze wel eens spijt van. Bij het bereiken van de puberfase werd ik mij voor het eerst bewust van de taboes in onze samenleving. Ongeschreven regels waar je als meisje allemaal rekening mee moest houden. Maar oh jee...wat had ik daar een moeite mee. Al snel vroeg ik me af wie die regels dan had bedacht en natuurlijk waarom?! Het is een zoektocht geworden die me tot de dag van vandaag boeit. Een weg waarin ik ontelbare keren de deksel op m'n neus heb gehad. Ik keer op keer weer opkrabbelde al moest ik met een hijskraan omhoog geholpen worden. Maar stapje voor stapje de stip aan de horizon steeds feller te zien is. Ook ik ben er nog lang niet en zal elke dag moeten blijven leren van de wijze lessen van het leven. Maar zomaar aannemen wat voorgeschreven wordt zonder daar over na te denken. Nooit!

 

In 2007 ben ik aan de Hogeschool Utrecht afgestudeerd als maatschappelijk werker. Ik heb 6 jaar als uitvoerend werker gewerkt en moest afscheid nemen nadat een cliënt me had aangevallen en m'n werkgever daar geen veiligheid voor kon bieden. Na een onstuimige carrière als zelfstandig ondernemer in de horeca stond ik met de billen bloot door de incompetentie van derden in de rij bij de voedselbank. Van 60 uur per week werken naar de hele dag thuis zitten. Zo onrealistisch, maar oh zo waar. Ik weet wat het is om aan de verschillende kanten van de tafel te zitten. Niet omdat ik me dat kan voorstellen, maar omdat ik weet hoe het voelt. Dat het leven niet altijd zo gaat als gewenst en dat het jou net als mij kan overkomen. De levenslessen die ik van deze periode heb geleerd waren gratis, maar zijn voor mij van onbetaalbare waarde.

 

Nadat ik weer op adem ben gekomen heb ik alle moed bij elkaar geraapt en me aangemeld bij een politieke partij. Mezelf inzetten voor al die mensen die dat zelf niet kunnen of durven dat zal ik altijd blijven doen. Vol passie al bijna twee jaar als raadslid in onze mooie gemeente en nu ook als jouw Taboecoach!

50EF17E0-1B8D-4DDD-BD1C-93322F0F14F6