To-do-list

Na de kennismaking gaan we in het eerst volgende gesprek aan de slag met jouw to-do-list. Een stappenplan die we stapje voor stapje samen aflopen. Bij elk bereikte stap zal jouw gevoel van zelfvertrouwen worden vergroot. Totdat je zelfvertrouwen zo groot is dat je elke drempel zelf kan nemen voor de rest van je leven.

 

 

Locatie

Die bepaal je helemaal zelf. Bij mij aan de keukentafel, op terras of in een mooie wandelomgeving. Noem ‘t maar op. Overal is ruimte voor een goed gesprek!

 

 

 

Brainstormsessie

Samen gaan we de wijde wereld van levenslessen in. Waar loopt je in je brein tegen aan, waardoor je in de praktijk de hindernissen niet kan nemen. Taboes vormen obstakels die de weg naar het ervaren van een gelukzalig leven in de weg staan.

Samen brengen we in kaart hoe jouw leefgebieden eruit zien en brainstormen we over wat jij nodig hebt om jouw obstakels te doorbreken.

 

 

Ontdekkingsreis / Praktijkervaring

Wanneer we op ontdekkingsreis gaan gaan we daadwerkelijk de hindernissen in de praktijk nemen. In theorie zijn situaties vaak haar fijn uit te leggen, maar de praktijk laat geregeld anders zien.

Focus is alles, alles is niks!

Eenzaamheid 

Wanneer je eenzaam bent en graag wilt gaan sporten, maar de stap niet durft te zetten om alleen naar de sportschool te gaan. Ik ga met je mee! Net zolang tot dat je ‘t aandurft om zelf te gaan. Wanneer dat gebeurt is je zelfvertrouwen gegroeid en smaakt dat ongetwijfeld naar meer.

 

D8D07422-7DA8-427C-A718-720016FEA97B

Carrière 

Of denk eens aan solliciteren. Waar moet je nu beginnen en wat als je weinig of geen startkwalificaties hebt of een beperking. Wat als je hele grote ambities hebt en dit graag wilt vormgeven. Maar niet de stereotype sollicitant bent. Of je te onzeker voelt om de volgende stap te zetten. Waar begin je dan? Samen gaan we kijken wat je wilt, waar je goed in bent en wat realistisch is. Net zolang tot we die plek hebben gevonden waar jij je helemaal in kan vinden. Heb je een sollicitatiegesprek en wil je dat ik mee ga voor support. Let’s go!

Depressie/Burn-out

Ruim 1,3 miljoen mensen hebben burn-out klachten als gevolg van werkstress. Een onderwerp wat ook in 2019 vaak nog zo moeilijk bespreekbaar is. De ironie daarvan is dat de enige manier om deze klachten bij de horens te vatten erover praten is om duidelijkheid te krijgen in jouw patroon. Waardoor de negativiteit in positiviteit kan veranderen. Ja er zijn talloze ademhaling oefeningen, mindfullness, meditatie noem 't maar op. Tuurlijk kunnen ze verlichten, maar het is vaak slechts een pleister op de wond. Aanpakken bij de kern een zoektocht die verre van makkelijk is en vaak gepaard gaat met ontzettend veel verdriet. Een keus die vrijwillig vrijwel nooit gemaakt wordt. Maar om de zonnestralen weer door de wolken te zien schijnen is het trotseren van de duisternis misschien wel je enige kans. Ook ik weet hoe duister het leven kan zijn. Hoe groot het belang van naasten daarbij is. Dat door met elkaar in gesprek te gaan en inzicht in jouw situatie te krijgen de mist optrekt, het water weer helder wordt en smaakt als nooit te voren. Dat vergt moed. Zet die eerste stap! Ik help je erbij.

 

Geaardheid

Ook zijn er nog talloze personen die nog steeds in de kast zitten. Ik kan het me haast niet voorstellen, maar ook in 2019 worden LHBTI personen vaak onjuist behandeld en veroordeeld. Wanneer je er klaar voor bent en die eerste stap in de scène wilt zetten, maar het heel spannend vindt en je ook hier wel wat support kan gebruiken. Ik ga met je mee! Voor mij is ieder mens gelijkwaardig en zal ik samen met jou blijven strijden voor gerechtigheid en gelijkwaardigheid. Zodat overal iedereen kan zijn wie die is.

 

Armoede

Leven in armoede is ook vandaag de dag nog een van de grootste taboes. Ook ik weet hoe het is om in armoede te leven en van de voedselbank afhankelijk te zijn.

Dat leven in armoede niet altijd je eigen schuld is. En dat het een ieder kan overkomen. Ook jou net als mij. Dat het niks is om voor te schamen. Maar dat het moed vereist de situatie onder ogen te komen. Samen gaan we die realiteit facen, zodat we er een positieve draai aan kunnen geven. Laten we even op adem komen. Pak m'n hand vast dan nemen we samen die drempel.

Leven met of na ziekte

Voor veel mensen is het hebben of hebben gehad van een ziekte een teken van falen. Onzekerheid omdat je lichaam je in de steek heeft gelaten. Vaak overheerst schaamte waardoor uiting over het gehele proces heel moeizaam gaat. Herstel van deze heftige periode is niet alleen lichamelijk, maar ook je geest vraagt daarin om heling. Een weg die je niet alleen hoeft af te leggen. 

Dit zijn slecht enkele voorbeelden van de talloze taboe onderwerpen die het leven zo ongelukkig kunnen belemmeren, maar die je door een groot zelfvertrouwen vele male makkelijker kan trotseren. 

Vergroot je zelfvertrouwen. Doorbreekt die taboes! 

Jouw keuze, jouw vrijheid! 

Liefde

What's love got to do with it! En ja dan natuurlijk de liefde. Nog steeds geen relatie. Eeuwig vrijgezel. Je bent niet de enige ook dit is de story of my life. Met de nek aangekeken worden en zijdelings mee doen op elk feestje. Want hé daar kom je weer binnen in je eentje. Maar waar ligt het nou aan. Is de één zo makkelijk of woest aantrekkelijk dat ze altijd een relatie hebben. Of ligt de oorzaak toch ergens anders. Het boek 'Liefdesbang' beschrijft zo mooi de dans waarin verlatingsangst en bindingsangst elkaars gewaagde partners zijn. Hoe je vanuit je eigen patroon keer op keer dezelfde soort partner kiest. En daarmee de dansvloer nooit verlaat. Het boek geeft inzicht in jouw eigen dans en die van je danspartner. Zodat je bewust wordt van de beweging. Je niet meer laat leiden, maar zelf bepaald welke kant jij op gaat. Zonder dit boek zou ik m'n huidige partner hebben ontmoet, maar nooit hebben leren kennen.